Енергия, спокойствие и наслада

БАЛНЕОЛЕЧЕБЕН ЦЕНТЪР

Въздух, Вода, Земя и Огън – четирите стихии на природата. Сила, произлизаща от тях, която събужда и укрепва здравословния ритъм на човешкия организъм. В спа центъра на Гранд Хотел Поморие използваме богатството и лечебната мощ на заобикалящите ни природни ресурси. Балнеолчебния център на Гранд Хотел Поморие е разположен на над 3000 кв. метра. Изцяло обновен през 2020 година, той Ви предлага релакс и спокойствие в елегантен дизайн както във закритата част, така и в зеленината на градината където са разположени външните ни басейни.

Басейни

Солен минерален басейн

Сърцето на спа центъра на Гранд Хотел Поморие. Водоизточникът със солена минерална вода е открит съвсем случайно при изграждането на хотела. При направените анализи се оказва, че водата извираща от 70м под равнището на хотела е почти 6 пъти по-солена от тази в Черно море. Тя има изключително богат минерален състав, който обуславя лечебната ѝ сила.

Външен отопляем басейн

Външния отопляем басейн вече работи целогодишно като през зимния сезон той става част от зимната ни градина, предоставяйки още една различна опция за преживяване в Гранд Хотел Поморие. Външния отопляем басейн с свързан чрез топла връзка с голямото джакузи, което се намира в закритата част на спа центъра на хотела.

Голям външен басейн

Чудесно място за плуване и разхлаждане в горещите летни дни. Любимо място на нашите гости през летния сезон, когато всичко в градината е цъфнало, а коктейлът от „Бар под моста“ е само на крачка разстояние.

Малък външен басейн

Външния басейн до ресторанта е спокойно, тихо и закътано място за прохлада и почивка в летните дни

Шоков басейн

Шоковия басейн предлага чудесна гледка към Поморийското езеро. Използва се като охлаждаща процедура, след използване на сауна или парна баня. Студът стимулира кръвообращението, дава на човек бодрост и енергия и спомага за изгарянето на калориите. Контрастните температури, редуването на спа процедури с използването на гореща и студена вода, помагат за изграждане на защита срещу вирусите, настинките и простудите.

Детски басейн

Детския басейн на Гранд Хотел Поморие се намира с спа центъра на хотела. Той е с диаметър от 4,5м, дълбочина от 0.5 м и температура на водата 29-32 градуса по Целзий. Детския басейн се намира непосредствено пред станцията за хавлии, така че е под постоянно наблюдение. Все пак за гарантиране сигурността на Вашите деца и спокойствието на останалите посетители в спа центъра на хотела, е задължително присъствието на съпровождащ възрастен при ползването на детския басейн от деца.

Джакузи

Солено джакузи

Соленото джакузи ползва същия водоизточник, който ползва и соления минерален басейн. Джакузито дава възможност за допълнително усещане за релакс благодарение на мощните си хидромасажни дюзи.

Голямо джакузи

Осем местно джакузи с топла вода и мощни хидромасажни дюзи, които предлагат приятен и разпускащ подводен масаж. Джакузито е свързано чрез топла връзка с отопляемия външен басейн.

Бани

Египетска баня

Египетска баня

Египетската баня е помещение за масажи с лечебна кал или други съставки върху нагрята каменна плоча. Обикновено процедурите в египетската баня се комбинират с използване на самостоятелна парна баня.

Турска баня

Турска баня

Хамам е традиционно мокро помещение, изпълнено с пара. Отличителният елемент е горещият камък от полиран мрамор или гранит. Напарването се извършва при температура около 50° С и влажност на въздуха от около 70-90%. Парата помага да се втечнят секрети при възпаления на бронхите и трахеята или при хроничен синузит. Престоят в хамама релаксира мускулите и засилва кръвообращението.

Парна баня

Парна баня

Температурата на въздуха достига до 60⁰С, а влажността е до 90%. Тя е превъзходен начин за детоксикация и осигурява и противовъзпалително, болкоуспокояващо и хидратиращо действие. Отпуска мускулите и прочиства дихателните пътища. Препоръчително време за престой 15 мин.

Сауни

Билкова сауна

Нискотемпературна сауна в комбинация с лекарствени растения – билки, треви, клони от иглолистни и широколистни растения. Температурата кара тялото да се отпусне и затопли, без да се стига до прегряване. Така се създават оптимални условия за усвояването на билковите пари чрез дихателните пътища и кожата. Билковата сауна има изключително благотворно въздействие върху имунната система. Действа като укрепваща процедура при възстановяване след различни болестни състояния на организма.

Инфраред сауна

Инфраред сауната, работи на основата на инфрачервена технология и е по-ефективна от финландската сауна, тъй като топлината достига по-дълбоко под кожата. Само 20% от лъченията нагряват въздуха, а останалите 80% – тялото. Прониква се на 5 – 8 см. под повърхността на кожата. Тя отпуска приятно тялото и доказано помага за облекчение на различни болки. Забавя стареенето, действа детоксикиращо, подпомага ставите, мускулите и сърдечно-съдовата система.

Финландска сауна

Сауната е помещение с дървена облицовка, което се затопля от печка и вулканични камъни, които задържат топлина. Основното предназначение на сауната е достигане до много висока температура, която води до отморяващ начин за изчистване на тялото чрез изпотяване и освобождаване от напрежението. Престоят в сауната води до интензивно загряване на тялото и благотворното отделяне на пот. Това благоприятства за елиминиране на токсините, постигане на блестяща кожа, повишава сърдечно и мозъчно здраве.

Tермо-хидротерапия

Солна стая

Престоят в солната стая е естествен метод за профилактика и лечение чрез халогенератор, чиято цел е да постигне здравословна среда чрез микроклимат, близък до солната пещера, морския бряг или борова гора. Солта има противовъзпалителни, антибактериални, антивирусни, противогъбични и антимикробни свойства. Доказани са ползите от солта при хора страдащи от хронични заболявания, като сезонни алергии, синузит, бронхит и кожни заболявания.

Дъждовна пещера

Дъждовната пещера е специално място за хората, които обичат приключенията и необикновените изживявания. Пригответе се за изненади.

Горска пътечка

Кратка разходка с боси крака върху пътека осеяна с камъчета. Различните размер и форма на камъчетата действат като масаж на ходилата, чрез рефлексотерапията се постига подобряване на кръвообращението в организма и повишаване на неговия тонус и общо състояние.

Приключенски душ

Комбинацията от водни струи с различна сила и температура тонизира тялото и подобрява кръвообращението в него. Приключенския душ е чудесен начин да подготвите тялото си за почивка след използване. на термално помещение

Кнайт пътека

Разходка на здравето, която се оформя от отделни малки вани с редуваща се топла и студена вода. Бавната разходка между ваничките въздейства стимулиращо върху тялото. Контрастът от температурата на водата подобрява кръвообръщението и стимулира метаболизма, притъпява съществуващи болки и е приятен воден масаж за ходилата като създава чувството за лекота и отмора.

Ледена кабина

Препоръчителен престой 3-4 мин. Температура 8-10⁰ С. Ледената стая се използва като охлаждаща процедура, след сауна или парна баня. Студът стимулира кръвообращението, дава на човек бодрост и енергия, спомага за изгарянето на калориите. А контрастните температури, редуването на спа процедури с използването на гореща и студена вода, помагат за изграждане на защита срещу вирусите, настинките и простудите.

Душ ведро

Oхлаждаща процедура, след използване на сауна или парна баня. Студът стимулира кръвообращението, дава на човек бодрост и енергия, спомага за изгарянето на калориите. А контрастните температури, редуването на спа процедури с използването на гореща и студена вода, помагат за изграждане на защита срещу вирусите, настинките и простудите.

Дъждовна разходка

Tонизираща разходка под водни струи с различна температура и сила на водата. Едно приключение, което „събужда“ организма и подобрява обмяната на веществата в него.