4 Jun

Високоинтензивна магнитотерапия през юни Гранд Хотел Поморие

Нашите партньори от BTL предоставят на Гранд Хотел Поморие апаратът за високоинтензивна магнитотерапия BTL Super Inductive System. Апаратът ще бъде на разположение за процедури в балнеолечебния център в периода 01-30 месец юни.

BTL Super Inductive System е революционна технология за лечение на остри и хронични болкови състояния, засягащи опорно-двигателния апарат и нервната система.

Апаратът генерира електромагнитно поле с висок интензитет, което се предава към човешкото тяло през специален апликатор. Електромагнитната енергия възбужда невроните в третираната зона и образува т.нар. акционни потенциали, които провеждат електрическите импулси. Индуцирания електричен сигнал задейства освобождаването на ацетилхолин и поглъщането му от постсинаптичната мембрана на мускулните клетки. Това предизвиква каскада от реакции, чийто краен резултат е мускулната контракция (съкращение). То е последвано от разрушаване на връзката актин-милозин и мускулна релаксация.

Благодарение на този многократно повтарящ се процес BTL Super Inductive System подобрява физиологичната проводимост на невромускулният апарат и довежда до силно обезболяващ ефект.

КАКВИ СА ЕФЕКТИТЕ ОТ ВИСОКОИНТЕНЗИВНАТА МАГНИТОТЕРАПИЯ?

1. ОБЛЕКЧАВАНЕ НА БОЛКАТА

Високоинтензивната магнитотерапия води до частично облекчаване на болката още след първата процедура. За да я премахнете напълно, ще трябва да извършите поне 5 терапевтични сесии.

2. МОБИЛИЗАЦИЯ НА СТАВИ

Понякога мануалното раздвижване, което извършвате, не е достатъчно. С електромагнитното поле ще предизвиквате многократни контракции на мускулите около ставните връзки. Така повърхностите в ставните капсули ще се разместят, блокираните участъци ще се освободят, а движението Ви ще бъде възстановено.

3. МИОСТИМУЛАЦИЯ

Взаимодействието на електромагнитната енергия с тъканите води до деполяризация и множество мускулни контракции. На база избраните терапевтични параметри, високоинтензивната магнитотерапия може както да възобнови волевия контрол върху мускулите, така и да ги направи по-здрави и по-издръжливи.

4. РЕЛАКСАЦИЯ НА МУСКУЛИ

Електромагнитното поле повлиява върху мускулния тонус на спинално ниво и инхибира спастичните мускули. Този механизъм се използва за третиране на двигателни увреждания, при които е налице спастицитет.

5. ЗАЗДРАВЯВАНЕ НА ФРАКТУРИ

Образуването на нова костна тъкан обикновено отнема около 6 седмици. В това време можете да предложите високоинтензивна магнитотерапия. Това ще увеличи притока на кръв в областта на фрактурата, ще ускори образуването на васкуларна тъкан и хрущялен калус и ще подпомогне техния оздравителен процес.

ЗА КАКВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ СЕ ПРИЛАГА ВИСОКОИНТЕНЗИВНА МАГНИТНА ТЕРАПИЯ?

Високоинтензивната магнитотерапия е подходяща за редица остри, подостри и хронични заболявания на невромускулната и опорно-двигателната система, сред които:

  • Дихателни проблеми, свързани с недобро състояние на междуребрените мускули
  • Спастичност (повишен мускулен тонус)
  • Синдром на карпалния тунел
  • Неврит
  • Счупена кост (фрактура), и др.

Повече информация и резервация за процедури след лекарска консулатация можете да направите на спа рецепция на Гранд Хотел Поморие на тел 0596 2 88 92