На 1-ви април 2021 г в Гранд хотел Поморие Medical SPA стартира модулна програма с физиотерапевтични и рехабилитационни терапии – “КОВИД-19 профилактика и рехабилитация”, подходяща за гости преболедували COVID-19. Създадохме тази програма съвместно с нашия Главен лекар и опитни специалисти за тези, които вече са преминали през заразата или желаят превантивно да се погрижат за укрепване на имунната система и общо си здраве. Лечение е в пълно съответствие с препоръките на СЗО и Министерството за здравеопазването в България.

Идеологията на лечението в нашия Medical SPA център е сформирането на индивидуална програма от физиотерапевтични и рехабилитационни терапии, които ще Ви помогнат по-бързо да подобрите и възстановите увредените функции на тялото, в зависимост от моментното състояния на организма и неговите нужди.

Вирусът КОВИД-19 засяга нашата генетична информация и може да се развива и вреди задълбочено във времето на дихателната, нервната и сърдечно-съдовата система както и да причинява неприятни усещания като загуба на тонус, обща слабост на мускулатурата, непрестанна тревожност и стрес.

Post covid rehabilitation

Програмата е съсредоточена върху снабдяване на клетки в организма с кислород, успокояване на възпалението (локално или общо) и индивидуални дихателни упражнения за по-бързо възстановяване заболяването.  За да се постигне необходимият резултат, в Medical SPA центъра на Гранд Хотел Поморие се използва чисто нов инхалационен уред, физиотерапевтичните апарати за  Магнитотерапия или Високочестотен ток и  индивидуални лечебни упражнения провеждани с квалифициран кинезитерапевт.

При голяма част от хората преминали болестта, COVID-19 оставя здравословни аномалии в организма или бавно отминаващи последици. Причинените поражения са трайни и симптоматично различни, затова индивидуалният лечебен подход е приоритет. В резултат на това създадохме два различни лечебни модула, които са изцяло съобразени с общата здравна картина на пациента и етапа, в който се намира след заболяването.

Covid 19 prevention

Първата стъпка – Консултация с нашия лекуващ доктор и избор на модул

По време на консултацията се извърша подробен анализ върху здравословното състояние на пациента от заразата до настоящия момент и се изготвя индивидуална модулна програма за лечение.

Втора стъпка – Лечение

Програмата може да се проведе в два варианта:

Вариант 1 : Инхалационна терапия + Физиотерапевтична терапия ( магнит или високочестотен ток ) – цена 20 лв

Вариант 2 : Инхалационна терапия + Физиотерапевтична терапия ( магнит или високочестотен ток ) + Индивидуална лечебна гимнастика – цена 30 лв.

 • Инхалационна терапия – Използването на тази терапия  ще помогне за по-бързото преодоляване на пристъпи на задух, хроничен бронхит, бронхиална астма и др., както и за предотвратяване на обострянето им.  Отстранява замърсяванията по дихателните пътища чрез подобряване на дренажа, овлажнява, цялостно облекчава и подобрява дишането, подобрява циркулацията на кръвоносните съдове като затопля локално и подобрява снабдяването на кислород и нутриенти. Продължителност на терапията – 15 минути
 • Високоинтензивна магнитотерапия – Магнитната терапия е популярна модалност във физикалната медицина, която се използва за облекчаване на болката и ускоряване на възстановителните процеси в човешкото тяло. Продължителност на терапията – 15 минути
 • Физиотерапия с високочестотен ток – Високочестотните токове действат силно противовъзпалително и имат бактерициден ефект. Те оказват релаксиращ ефект върху нервната система, както и върху гладката мускулатура на бронхите. Продължителност на терапията – 15 минути
 • Индивидуална лечебна гимнастика – Получавате индивидуален курс с движения и насоки от обучен кинезитерапевт за подобряване функциите на дихателната система, постигане на силна мускулатура и тонус. 30 минутна тренировка

Трета стъпка – Втора консултация 

Анализ на здравословното състояние на пациента след проведено лечение.

Препоръчителната серия от процедури и продължителност е от 5 до 14 дни.

Covid 19 procedures

ВАЖНО : Лечебната програма „КОВИД-19 профилактика и рехабилитация“ може да бъде приложена не само като самостоятелен подход към възстановяване и укрепване на Вашето здраве и организъм, но и като надграждащ или съчетаван такъв с комбинация от други балнеолечебни или СПА терапии предлагани в Гранд Хотел Поморие.

Гранд хотел Поморие Medical SPA Ви препоръчва активно посещение в нашия СПА център, предоставящ редица други оздравителни услуги, които да съкратят периода на възстановяване и подсигурят крепко здраве в бъдеще, а именно :

 • Солен минерален басейн
 • Кнайп пътека със солена минерална вода
 • Хидромасажен басейн
 • Солна стая
 • Билкова сауна
 • финландска сауна
 • инфраред сауна
 • Парна баня
 • Ледена кабина
 • Фитнес

Запознайте се нашите актуални цени и предложения, изберете:

Оферти с настаняване в Гранд Хотел Поморие. За повече информация тел 0889 20 66 66

Оферти без настаняване В Гранд Хотел Поморие. За повече информация 0887 35 95 95

Съчетайте модулните пакети „КОВИД-19 профилактика и рехабилитация“ с нашите най-добре продавани лечебни програми с включено кало- и луголечение – „Здраве“ и „Заболяване на опорно-двигателния апарат“ за истинско подсилване на здравния ви статус.

Не е необходимо да сте гост на Гранд хотел Поморие, за да се възползвате от нашите ексклузивни Балнео и СПА терапии. Специалните цени на лечебната програма „КОВИД-19 профилактика и рехабилитация“ важат както за гости на хотела, така и за външни клиенти. Цените важат до 31 декември.

Балнеолечебния център на Гранд хотел Поморие е оторизиризирано извънболнично лечебно заведение на територията на страната от Министерството на здравеопазването и РЗИ. НЕ РАБОТИ С НАЦИОНАЛНАТА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА В БЪЛГАРИЯ, но предлага изготвянето на медицински документи предоставящ информация за преминато лечение или експертиза, както и изготвяне на KRANKEN KASSE документ за здравно осигурени в чужбина документи.

Какви са очакваните резултати?

 • Намалява затрудненото дишане
 • Подобрява общото физическо състояние и възстановява функцията на белия дроб
 • Подобрява настроението и намалява тревожността
 • Дълготраен ефект след приключване на възстановителната програма
 • Укрепва имунитета