лечебно-възстановителния комплекс

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР

Медицинският център на Гранд Хотел Поморие е под директното управление на д-р Стефан Шишков – един от най-известните и утвърдени специалисти на национално и международно ниво в областта на физикалната медицина, рехабилитация и балнеология.

Медицинският център на хотела предлага лечение и процедури свързани със заболявания на опорно-двигателния апарат, кожни заболявания и такива на периферната нервна система, които оказват отличен оздравителен ефект, благодарение на комбинираното влияние върху организма с процедурите с лечебни луга и кал.

Физиотерапия

Хотелът разполага със съвременна физиотерапевтична апаратура по всички изисквания за лечение на заболявания на Опорно-двигателния апарат, периферната нервна система и кожни заболявания. Включва апарати за магнитно терапия, ултразвук , високочестотни и ултра високочестотни токове.

Кинезитерапия и лечебна физкултура

Салонът разполага с апаратура за провеждане на индивидуална лечебна физкултура при пациенти след фрактури или заболявания, изискващи индивидуална лечебна програма. Терапията се извършва от специалисти по кинезитерапия, като под техен контрол и напътствия, чрез специални раздвижващи движения и упражнения, се въздейства върху раздвижването и рехабилитацията на проблемни стави, мускули и сухожилия.

Високочестотен енергиен лазер

Лазерът е с изключително изразен противовъзпалителен и болко успокояващ ефект, при който благодарение на лазерния лъч се повлияват възпалителните процеси при мускули и сухожилия, и при трудно зарастващи рани.

Пува терапия

Апаратите за ултравиолетово лечение с лъчи от сектор А и сектор Б на слънчевата радиация , оказват изключително благоприятно влияние за регенерацията на кожата. Използват се основно за лечение на псориазис и дерматитит по строго изградена индивидуална лечебна програма.

Термофoреза и криофореза

Медицински апарат, ползващ съвременни технологии, които позволяват третиране на болезнения участък с ултразвукова енергия или лекарствено вещество, а също така и прилагането на криотерапия. Проникване чрез използването на топлината съчетана с ултразвуковата енергия в тъканите и вкарване на лекарствено вещество в тях с цел облекчаване на болевия синдром.