процедури и съоръжения

БАЛНЕОЛЕЧЕБЕН ЦЕНТЪР

Позволете си да се отдалечите от ежедневието и да изпитате пълна релаксация, хармония и удоволствие в СПА центъра на Гранд Хотел Поморие. 

 

Ивелина Атанасова

СПА мениджър

Скъпи Гости, Медикъл СПА центъра на Гранд хотел Поморие е уникално място, от което ще получите здраве, настроение и красота! Ще бъдете обслужени от сертифицирани специалисти и добре обучени служители, които ще се отнесат с внимание и индивидуален подход към всеки един от Вас!
Нашето мото е „Място, където работят щастливи служители, обучени и готови да Ви подарят най-голямото щастие… здраве!”

д-р Стефан Шишков

Ръководител Медицински център

Използването на лечебната мощ на Поморийското солено езеро в комбинация с уникалните климатични характеристики на Поморие, дава възможност на нашия квалифициран и мотивиран екип да създаде процедури, практики и програми, които имат невероятен ефект по отношение на превенция, профилактика и лечение на редица заболявания на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система. Дайте ни шанс да Ви помогнем и бъдете здрави!

Разположен на два етажа и градина с басейни, балнеолечебният  център предлага холистичен подход към клиентите, давайки им възможност да се насладят както на приятни релаксиращи спа процедури, така и да получат професионално лечение и профилактика в балнеолечебния център на Гранд Хотел Поморие.

Спа център и солен басейн Гранд Хотел Поморие
релакс и спокойствие

СПА Център

В СПА центъра на Гранд Хотел Поморие използваме богатството и лечебната мощ на заобикалящите ни природни ресурси. Балнеолчебния център на Гранд Хотел Поморие е разположен на над 3000 кв. метра. Изцяло обновен през 2020 година, той Ви предлага релакс и спокойствие в елегантен дизайн както във закритата част, така и в зеленината на градината където са разположени външните ни басейни.

лечение и процедури

Медицински център

Медицинският център на хотела предлага лечение и процедури свързани със заболявания на опорно-двигателния апарат, кожни заболявания и такива на периферната нервна система, които оказват отличен оздравителен ефект, благодарение на комбинираното влияние върху организма с процедурите с лечебни луга и кал.

процедури

КАЛОЛЕЧЕНИЕ И ЛУГОЛЕЧЕНИЕ

В Гранд Хотел Поморие е изградена система за калопренос, чрез която добиваната от езерото кал преминава топлинна обработка и стига директно до сектора по калолечение. По този начин, ние имаме възможността да използваме изцяло лечебната сила на поморийската кал, която губи своите лечебни свойства наполовина в рамките на 24 часа след контакта и с кислород.

КОЗМЕТИКA

ПРОФЕСИОНАЛНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА И ОПИТНИ КОЗМЕТИЦИ

„Над 10 000 салона за красота на марката в цял свят и висококвалифицирани GUINOT козметици предлагат най-високите стандарти в грижата за кожата. Техните знания и опит, както и неуморната работа на изследователите от научния институт на GUINOT, са насочени към създаване на перфектната грижа за кожата ви, така че тя да става по-красива с всеки изминал ден.“
Жан-Даниел Монда, доктор по фармация, създател на компанията

GUINOT козметиците в Гранд хотел Поморие са обучени да анализират състоянието на вашата кожа и ще ви предложат най-подходящите козметични процедури за лице, осигуряващи желаните от вас резултати.

 • Уникална експертиза и професионални терапии с ексклузивни методи на въздействие.
 • Патентовани апаратни технологии, спрециално разработени за постигане на очаквания от вас ефект. Тайната се крие в апарат HYDRADERMIE CELLULAT ENERGY.

Thalgo е безспоред експерт в морската козметология, с повече от 50 години опит в грижата за красотата, който изследва богатствата на Океана, за да извлече активни съставки с несравними свойства за регенерация, хидратация, подхранване и стимулиране функциите на кожата.
Експертен съвет, точна диагноза на кожата, ексклузивни масажни техники, невероятни консистенции и завлдяващи аромати… Оставете се в опитните ръце на Тhalgo експертите ни, които са истински специалисти и ще Ви осигурят ненадминато изживяване по време на терапия с обещание за видими и трайни резултати още след първата процедура.
СПА ритуалите за тяло като „Полинезия“, „Чудото на Арктика“ и „Индосеан“ ще ви отнесат към чувство на хармония, здраве и красота.
ОПАЗВАНЕ НА ПРИРОДАТА
Водена от любовта към морето, компанията Thalgo е изцяло посветена на опазване на биоразнообразието и околната среда.

Името на VOYA произлиза от английската дума VOYAGE и стартира през 1912, когато на дивия атлантически бряг, в Слайго, Ирландия, отварят врати първите бани, предлагащи вани с водорасли. Процедурите с водорасли и до днес са традиция в Ирландия, благодарение на фамилия Уолтън.
Продуктите на VOYA съдържат 100% органик ръчно събирани водорасли.
Водораслите по естествен начин абсорбират хранителни вещества от морската вода. В резултат на това, изобилстват от минерали, витамини и полезни вещества във висока концентрация.

 • Козметични терапии за лице
  Съобразявайки се с нуждите на всеки тип кожа, VOYA внимателно селектира и използва специфични видове водорасли във всеки свой продукт. Имат свойства на анти-ейдж действие и силен детоксикиращ ефект.
 • Грижа за тялото и духа

Комбинацията от висок клас ръчно събирани водорасли и органик есенциални масла подмагат превенцията на следите от времето и целулита, подобряват еластичността и тонуса на кожата по един напълно естествен начин. Всеки продукт е специално създаден, за да заздравява, хидратира и дълбоко да подхранва Вашата кожа, като я оставя по-стегната, по-мека и балансирана.
Ваните с водорасли привличат посетители от години, като начин за релаксация, намаляване на болката или както е модерно сега – за намаляване на стреса.

Biologique Recherche Paris е козметичен бранд с репутация за поразителна ефективност, основаващ се на клиничен подход към грижата за кожата използвайки чисти, концентрирани активни съставки, в комбинация с иновативни и педантични протоколи за работа. Иван, Жозет и Филип Аллуш – биолог, физиотерапевт и доктор, съвместяват своите знания и страст, за да напишат уникална и изпреварваща времето си глава в историята на козметичните процедури.

 • Изключителна персонализирана грижа – В козметичните процедури за лице винаги се предхожда от персонална диагностика на кожата (подходяща едновременно за мъже и жени), използвайки анализ на Състоянието на кожата, уникален за всеки клиент.
 • Индивидуализиран подход към тялото – Biologique Recherche прилага своя опит в процедурите за лице и в персонализирания си подход към тялото, с предложение за цялостна диагностика на тялото, включително акнета, визуално изследване на епидермиса и био-електро стимулация за измерване и анализ на телесния състав. Нашите процедури за тяло са изцяло персонализирани и създадени, за да укрепят, тонизират и изгладят линиите на вашето тяло, за постигането на хармоничен и красив силует – за видими и дълготрайни резултати.

Спа етикет

 • Подходящото облекло за територията на СПА центъра се състои от бански костюм, чисти чехли и плувна шапка. Препоръчително е използването на халата от стаята.
 • Желателно е преди или непосредствено след посещение в СПА центъра да се избягва консумацията на тежки храни, алкохол или кофеин.
 • За да запазим атмосфера на спокойствие, учтиво Ви молим да не разговаряте на висок глас в зоните за релакс.
 • Задължително е вземането на душ преди ползването на всички водни и термални съоръжения.
 • При посещение в сауните, винаги поставяйте хавлия върху пейката, на която сядате.
 • Не използвайте козметични средства, които не са предназначени за термалната зона.
 • Не се допуска скачане и гмуркане във водните съоръжения.
 • Забранено е пушенето, внасянето на храна и напитки в СПА центъра.
 • Всеки родител би следвало да съблюдава за безопасността и комфорта на децата си.
 • Личните ценности трябва да бъдат оставени на съхранение. СПА центъра не поема отговорност при изгубени или повредени лични вещи на гостите.
 • Не се препоръчва ползването на сауна или парна баня при бременност, както и за хора, които не издържат на висока температура, с високо или твърде ниско кръвно налягане, астма и други дихателни проблеми.
 • Гранд Хотел Поморие не носи отговорност за злополуки или наранявания в резултат от неспазване на правилата и ограниченията на СПА центъра.
 • Предварителната резервация Ви гарантира, че ще получите желаната процедура в удобно за Вас време.
 • Може да запазите час за процедура на СПА рецепция.
 • Моля, уведомете служителя на СПА рецепция, ако страдате от определени здравословни проблеми или бременност.
 • При необходимост можете да направите консултация с нашия лекар.
 • За да се насладите пълноценно на терапията е добре да не закъснявате за процедурата и да сте при нас 10 минути преди записания час.
 • Закъснение за терапията би съкратило времетраенето на процедурата и нейната ефективност.

360° тур

Виртуална разходка